Pokrmy z mletého masa (čufty, čevapčiči, sekaná, karbanátky…) jsou složeny z vepřového a hovězího masa. Pokud je tomu jinak, je to uvedeno v jídelním lístku.

Polenta – kukuřičná kaše, Bulgur – získává se z tvrdých odrůd pšenice, Pohanka – je přirozeně bezlepková potravina, která se ale neřadí k obilovinám, ale mezi čeleď rdesnovitých, Jáhly – jsou bezlepková potravinářská surovina, která je vyráběna loupáním prosa, Kuskus – jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa

Adzuki placek – fazole, vločky, mouka, koření
Albánský fazolový salát – fazole, paprika, česnek, bobkový list, kečup, olivový olej SALÁT
Andaluská paella – kuřecí maso, klobása, ster. paprika, rýže, sýr
Andaluzský salát – rajče, okurka, česneková zálivka
Americké kotlety – vepř. kotlety, marináda
Andělské kuře – kuřecí maso, těstoviny, bazalka, sýr, smetana
Asijská pánev – vepř. maso, zelenina
Banánové vepř. maso – vepř. maso, cibule, česnek, banány, cukr
Bílé fazole s vepř. masem a kys. zelím – fazole, zelí, maso, jíška
Boloňské špagety – vepř. maso, hovězí maso, boloňská omáčka
Bramborák s hrachem – brambory, mletý hrách, majoránka, česnek, vejce
Bramborové noky s kuř. masem – kuř. maso, smetana, noky, sýr, prov. koření
Brambory zapeč. s rybím filé – rybí filé, brambory, cibule, mraž. zel., vejce, máslo, pórek
Brokolicová poezie – brokolice, květák, kopr, niva, zak. smetana
Bretaňské fazole – vepř. maso, fazole, kečup
Brynzové halušky liptov. baču – halušky, brynza, slanina
Bulgurový kuba s kapustou – bulgur, kapusta, cibule, houby, česnek, majoránka
Celerová s mrkví – celer, mrkev, máslo, cibule, mušk. květ, majoránka POLÉVKA
Celerový salát – celer, majonéza, hořčice, bílý jogurt, citón
Cipískův mls – vepř. maso, brokolice, smetana, těstoviny
Cizrna po Valašsku – cizrna, kys. zelí, uzené maso
Cmunda na pekáči – brambory, koření, zelí, vejce, slanina
Černá čočka s mrkví a květákem – čočka, mrkev, květák, zak. smetana, kari, skořice
Čočka po chlapsku – čočka, cibule, angl. slanina, uzené maso, zelenina
Čočka po srbsku – čočka, lečo, cukr, ocet
Čočka po švábsku – čočka, cibule, mrkev, rajč. protlak, med
Čočkový salát s paprikami – čočka, jogurt, cibule, paprika, sal. okurka, zálivka SALÁT
Čočkový salát s bulgurem – bulgur, čočka, cuketa, paprika, rajče, koření
Čočková sekaná – čočka, vejce, cibule, česnek, tvrdý sýr, majoránka
Debrecínský guláš – vepř.(hovězí) maso, rajč. protlak, párek
Dlebské maso – vepř. maso, vepř. játra
Doudleský skřivan – vepř. maso, játra, česnek
Drátenický guláš – vepř. maso, hov. maso, uzenina
Drůbeží fazolový kotlík – kuř. játra, fazole, houby, zelenina
Dušené papriky – papriky, drůb. šunka, žampiony, smetana, brambory
Dušený špenát s rajčaty, kukuř. a uzeným tofu – špenát, rajčata, tufu, kukuřice, cibule, česnek
Džuveč – vepřové maso, zeleninové lečo
Džuveč z tuňáka – tuňák, zeleninové lečo
Fazole po selsku – fazole, fazol. lusky, slanina, česnek
Fazole se zelím a pohankou – fazole, pohanka, kysané zelí, cibule
Fazole s vepř. masem a kysaným zelí – fazole, vepřové maso, kysané zelí, sůl, jíška
Filé po cikánsku – červená paprika, česnek, kečup
Filé po novohradsku – pangasius, mouka, paprika, česnek
Florentinské špagety – špagety, špenát šunka, sýr
Frankfurtská pečeně – vepř. maso, párek, červ. paprika
Frankfurtský závitek – hov. maso, vepř. maso, uzenina, smetana
Furmanské halušky – halušky, uzený sýr, slanina, zakys. smetana
Grenadýrský pochod – těstoviny, brambory, uzené maso
Gurmánský zelný salát – hláv. zelí, žampiony, uzené maso, jogurt
Hanácká pomazánka – lučina, olomouc. tvarůžky, máslo, mléko POMAZÁNKA
Hlávkový salát s vejci – hláv. salát, zakysaná smetana, vejce, hořčice, pažitka SALÁT
Hermelínové kuličky s masem – mleté maso, hermelín, slanina, cibule, vejce, mléko
Holandské kotlety – vepř. kotlety, ananas, banán, smetana
Holandský řízek – mleté maso, sýr, vejce
Hornický guláš – hovězí maso, houby, česnek, paprika, rajčata, klobása
Houbový kuba – kroupy, houby, cibule, česnek
Hovězí kofty s kuskusem – kuskus, mleté hov. maso, vejce, koření
Hovězí po stroganovsku – hov. maso, cibule, raj. protlak, smetana, mléko, bobk. list, nové koření
Hrachová pánev -žlutý hrách, rajče, cibulka, česnek
Hrášek po bretaňsku – ster. hrášek, kuřecí šunka, sýr
Chilli con carne – vepř.(kuřecí) maso, zelenina, kořenící směs
Chlupaté kned. ve smet. omáčce s žampiony – chlupaté kned., mléko, smetana, žampiony
Chodovský závitek – vepř. maso, šunka, sýr
Indická polévka – kuř. drůbky, zelenina, rýže, smetana POLÉVKA
Italská pomazánka – tvaroh, tvrdý sýr, cibule, sladká paprika SALÁT
Jáhlové placičky – jáhly, česnek, vejce, majoránka, sýr
Jáhly po mexicku – jáhly, rajčata, česnek, cibule, rajč. protlak, zázvor, slunečnicové semínka
Jánošíkův placek – směs praž. čočky, ovesných vloček, česnek, vejce
Játra po mexicku – drůb. játra, fazolky, kukuřice
Játra po tyrolsku – vepřové (hovězí, drůbeží) játra, zelenina, smetana
Kapucínská vepř. kýta – vepř. kýta, česnek, cibule, protlak, žampiony
Kapustový prejt – kapusta, vepř. maso, česnek, vejce, majoránka
Karbanátky z červené čočky – červ. čočka, vejce, hovězí maso(šunka), česnek, majoránka
Karlovarská omáčka – hov. maso, smetana, paprika
Kontrabáš – pohanka, brambory, uzené maso (klobása)
Kotlety s jablky – vepř. kotleta, jablka, smetana, koření
Kovbojská pánev – fazole, klobása, zelenina( rajč. protlak)
Krémová z červ. paprik s bulgurem – červ. paprika, cibule, bulgur POLÉVKA
Kroupová bába – kroupy, brambory, angl. slanina
Kroupový sen – vepř. maso, kroupy, zelenina
Květákový nákyp s nivou – květák, žampiony, niva, ovesné vločky, vejce, koření
Kuře na rajčatech – kuř. prsa, rajčata, smetana, česnek
Kuřecí chaos – kuřecí maso, solamyl, smetana, niva, zelenina
Kuřecí Kung-Pao – kuřecí maso, kapie, pórek, arašídy, solamyl
Kuřecí maso na medu a zázvoru – kuř. prsa, vejce, med, solamyl, zázvor
Kuřecí plátky obal. v kokosu – kuř. prsa, kokos, vejce, strouhanka
Kuskusový nákyp – kuskus, vepř. maso, zelenina
Kuskusový nákyp s ovocem – kuskus, ovoce
Kuskusový salát s rajčaty – kuskus, rajčata, citrón, petržel
Kuskusový salát s tuňákem – kuskus, rajčata, olivy černé, kukuřice, cibule, tuňák, balkánský sýr
Květák po římsku – květák, (šunka), sýr
Květákové placičky s tarhoňou – vařený květák, tarhoňa, vejce, mléko, strouhanka
Labužnická pomazánka – lučina, česnek, bazalka, oregano
Lasagne s van. krémem a ovocem – lasagne, van. krém, kompotované ovoce
Ledový salát s ananasem – ledový salát, kompotovaný ananas, bílý jogurt, sůl SALÁT
Libocká krůta – krůtí maso, anglická slanina, červená řepa, mrkev, cibule
Luštěninová směs na smetaně – čočka, hrách, fazole, mouka, smetana
Makarská (za studena) – špagety, česnek, cibule, hl. salát, rajčata, šunka
Masová kostka – vepř., uzené maso, eidam, žampiony
Mexická pánev – vepř. maso, fazole, rajč. protlak
Mexický guláš – hovězí(vepř.) maso, hrášek, rajč. protlak, fazole
Minestore – rajč. protlak, fazole, hrášek, rýže POLÉVKA
Míchanice po chalupářsku – krůtí maso, brambory, mrkev, cibule, klobása, protlak
Moravské halušky s jablky a skoř. – halušky, jablka, skořice
Mrkvový salát se sýrem a jablky – mrkev, jablka, yofresh, bílý jogurt, sýr, citr. šťáva SALÁT
Myslivecká směs – vepř. maso, drůb. játra, zelenina, žampiony
Novohradské maso – vepř. ( hovězí ), zelenina, žampiony, smetana
Nudle s čenekovou zeleninou – nudle, květák, mrkev, brokolice, česnek, máslo
Pastýřský vepřový řízek – vepř. kýta, uzená kýta, žampiony, uzený sýr, zak. smetana
Pikantní rýže s cuketou – rýže, šalotka, kapie, cuketa, med, olivový olej
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou – kedlubny, jáhly, slanina, ricotta, cibule, smetana
Plněný plátek panoše Karla – vepř. pečeně, šunka, niva, pórek, žampiony
Poděbradské maso – vepř. maso, kořenová zelen., smetana, rajč. protlak
Pohanka po indicku – pohanka, mrkev, rajčata, kukuřice, paprika, vlašské ořechy, kari, bazalka
Pohanka s červenou řepou a koprem – pohanka, červená řepa, zeleninový vývar, cibule, olivový olej, česnek, kopr
Pohanka s tuňákem a cizrnou – pohanka, cizrna, zelí, tuňák ve vlas. šťávě, česnek
Pohankové brambory – brambory, pohanka, cibule, kmín, oregano
Policejní krokety – angl. slanina, sýr, vejce, česnek
Pomazánka brokolicová – brokolice, brambory, zakysaná smetana
Pomazánka česneková z tofu – tofu, pomazánkové máslo, česnek, sůl
Pomazánka lilková – lilek, česnek, olivový olej, pažitka
Pomazánka rajčatová s čedarem – rajčata, čedar, zakysaná smetana, majonéza, cibule
Pomazánka z uzeného tofu – tofu, tavený sýr, jogurt, hořčice, cibule
Pórková pomazánka – pórek, vejce, zakysaná smetana
Pštrosí vejce – mleté maso, vejce na tvrdo
Putimský vepřový plátek – vepř. pečeně, párek, ster. okurka, žampiony, cibule OMÁČKA
Radvanský guláš – vepř. maso, mrkev, celer, ster. okurky, hrášek, raj. protlak, smetana
Rajčata plněná mas.směsí – vepř. maso, sýr, vejce
Rizoto z benátek – rýže, šunka, cibule, česnek, hrášek, sýr
Rybí filé po kavkazsku – rybí filé, mletá paprika, česnek
Rybí polévka ŠČI – ryba, kořenová zelenina, pórek, hlávkové zelí, cibule, jogurt
Rýže bombaj – rýže, rozinky, ananas, červ. paprika, kari
Rýžové lečo – rýže, lečo, uzenina
Rýžový salát – rýže, niva, ředkvičky, zak. smetana SALÁT
Řecké maso – vepř. plec, protlak, olivy, fazolové lusky, sýr
Řecký salát – rajčata, ster. okurka, ster. kapie, vejce, majonéza, kečup, hořčice
Římský bramborák – cizrna, česnek, majoránka
Salát s hláv. zelí s červenou řepou – hláv. zelí, červená řepa, zálivka SALÁT
Smetanové brambory – brokolice, eidam, šunka, smetana
Srbská čorba – hovězí, vepř. maso,lečo, kečup, brambory POLÉVKA
Staročeská cizrna – cizrna, česnek, sádlo
Šlehaný biftek – mleté maso, vejce, brambory, česnek, majoránka
Šoulet – hrách, kroupy
Špagety po uhlířsku – uzené maso, vejce, smetana, sýr
Španělská rýže – rýže, sladká paprika, šunka, drcená rajčata, cibule
Španělský guláš – hovězí maso, uzenina, ster. okurka, vejce
Špecle s hlávkovou kapustou – hlávková kapusta, špecle, zakysaná smetana, vlašs. ořechy, slanina
Špecle s kuřecím masem – kuřecí prsa, smetana, paprika, cibule, sušené rajčata, olivový olej, sýr
Špecle se slaninu a žampiony – špecle, žampiony, slanina, cibulka, zakysaná smetana
Šumavské nudle – nudle, houby, pórek, uzenina, tvrdý sýr
Tatranská kotleta – vepř. maso, lečo, eidam
Těstovinová musaka se sýrem – těstoviny, vep. maso, mrkev, rajčata, tvrdý sýr
Těstoviny po kaplicku – těstoviny, zelí, angl. slanina, cibule
Těstoviny po lotrinsku – vepř. mleté maso, rajč. protlak, smetana, eidam
Těstoviny s lučinou – těstoviny, slanina, zelí, žampiony
Těstoviny s masem a zeleninou – těstoviny, kuř. maso, žampiony, zelenina
Těstoviny s tuňákem a mrkví – těstoviny, tuňák, rajský protlak, sýr, česnek
Tuňák po čínsku – tuňák, zelenina, rajč. protlak, čínské koření
Tuňák po italsku – tuňák, rajč. protlak, česnek
Tuňák s rýží – tuňák v oleji, vejce, rýže, strouh. sýr, cibule – zapečené
Tuňákový salát s těstovinou – tuňák v oleji, těstoviny, žampiony, zelenina, yofresh
Tyrolské brambory – brambory, těstoviny, koření, (uzenina)
Tyrolská zelňačka – brambory, klobása, zelí, houby, majoránka, česnek, slanina
Ucha – rybí file, rajč. protlak, kořenová zelenina POLÉVKA
Valašský kontrabáš – pohanka, brambory, mrkev, uzené maso, česnek, majoránka, sýr
Vepř. maso po hanácku – vepř.maso, žampiony, rajčata, česnek
Valašská kyselica – kysané zelí, brambory, klobása, smetana, kopr POLÉVKA
Vepř. balenky se sýrem – vep., hov. maso, sýr, cibule + trojobal
Vepř. kotleta po venkovsku – vepř. pečeně, česnek, slanina, pórek, žampiony, rajčata
Vepřová kýta po selsku – vepř. kýta, česnek, sádlo, cibule, mouka
Vepř. maso a la bažant – vepř. maso, slanina, celer, koření na zvěřinu
Vepřové ragú – vepř. plec, hrášek, mletá paprika, smetana, vegeta
Vihorlatský řízek – kuř. prsa, šunka, eidam, fazolové lusky
Vločkové karbanátky – vločky, zelenina
Vorařský závitek – vepř. kýta, párek, křen, česnek
Vranovský bifteček – vepř. plec, lečo, solamyl, vejce, pečivo, slanina
Zapečená brokolice s balkánským sýrem – brambory, brokolice, balkánský sýr
Zapečené brambory s ryb. filé – filé, brambory, cibule, pórek, mraž. zelenina, koření
Zapečené brambory s mozzarellou – brambory, mozzarella, kuř. prsa, zelenina, kari
Zapečená polenta – polenta, zelenina, sýr, vejce, zakysaná smetana
Zapékané halušky – halušky, sýr, slanina, smetana, vejce, cibule, koření
Zbojnická játra – játra, uzené maso, raj. protlak
Záhorácký závitek – vepř. maso, zelí
Zelné buchty se šunkou – kynuté buchty, kysané zelí, šunka
Zapečený bulgur s tuňákem – bulgur, tuňák, olivy, sýr, rajčata, zakysaná smetana